Linų sėmenų aliejus (flax seed oil) 1000mg. Pakuotėje 100 kapsulių.

Linų sėmenų aliejus (flax seed oil) 1000mg. Pakuotėje 100 kapsulių.

9 €
ID: 1508402
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 4394
Linų sėmenų aliejus (flax seed oil) 1000mg. Pakuotėje 100 kapsulių.

Skelbimo aprašas

Linų sėmenų aliejus (flax seed oil): puikus nepakeičiamų riebalų rūgščių šaltinis!

• Omega-3 riebalų rūgštys padeda reguliuoti uždegiminius procesus, kraujo klampumą ir spaudimą, hormonų gamybą, imuninės sistemos ir centrinės nervų sistemos veikla.
• Su omega-3 trūkumu gali būti susijęs dėmesio stokos hiperaktyvumo sutrikimas (ADHD)
• Padeda išvengti krūties, prostatos ir storosios žarnos vėžio
• Palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatingumą
• Omega-3 trūkumas gali būti susijęs su depresija
• Omega-3 riebalų rūgštys yra svarbios formuojantis vaikų smegenims ir akims
• Omega-3 eikozapentaeninė riebalų rūgštis (EFA) naudinga gydant alergiją, astmą ir įvairius odos sutrikimus
• Įtakoja hormonų metabolizmą moterims po menopauzės
• Naudingos, gydant skausmą, kurį sukelia reumatoidinis artritas
• Palaiko sveiką imuninę sistemą

Kas yra linų sėmenų aliejus?

Aplamai linai yra vienas seniausių nuolat auginamų augalų pasaulio istorijoje. Nuo seniausių laikų iki dabar linai buvo maisto, pluošto (lininio audinio), aliejaus šaltinis bei buvo naudojamas žoliniuose preparatuose.

Sėmenų aliejus (taip pat žinomas kaip linų sėklų aliejus) yra vienas iš geriausių augalinių nepakeičiamų riebalų rūgščių šaltinių. Jame yra maždaug 50-60% omega-3 pagrindinių riebalų rūgščių, žinomų kaip linoleno rūgštis arba alfa-linoleno rūgštis, ir maždaug 10-20% omega-6 pagrindinių riebalų rūgščių žinomų kaip linoleinė rūgštis. Sėmenų aliejus gamtiškai yra turtingiausias linoleno rūgšties šaltinis, kurios dažnai trūksta maisto racione.

Nepakeičiamos riebalų rūgštys atlieka keletą svarbių funkcijų. Jos yra būtina sudėtinė ląstelių sienelių bei ląstelių membranų dalis visame kūne, padeda energijos gamyboje ir reguliuoja cholesterolio bei trigliceridų kiekį. Daugumos žmonių besilaikomoje dietoje yra per daug omega-6 riebalų rūgščių ir per mažai omega-3 riebalų rūgščių. Sėmenų aliejus yra labai svarbus maisto papildas, nes tai gamtiškai geriausias omega-3 riebalų rūgšties šaltinis.

Kodėl vartojamas linų sėmenų aliejus?

Naujausi tyrimai rodo, kad linų sėmenų aliejus gali sumažinti kraujo spaudimą, palaikyti mažesnį kenksmingo cholesterolio kiekį, daro poveikį tiek estrogenams, tiek ir anti-estrogeninams, taip pat yra tiriamas jos gebėjimą apsaugoti nuo vėžio.

• Cholesterolis: Su gyvūnais ir mažomis žmonių grupėmis atliktuose tyrimuose linų sėmenys pastebimai sumažina mažo tankio lipoproteinų kiekį, "blogojo" tipo cholesterolį. Kituose tyrimuose linų sėmenų aliejus naudojimo rezultatai parodė nedidelį kraujo spaudimo mažėjimą.

• Uždegimas: Viena iš omega-3 riebalų rūgščių atliekamų funkcijų riboja įvairių sąlygų nulemtą uždegiminę reakciją. Raudonosios vilkligės atvejais linų sėmenų aliejus ne tik mažina uždegimą sąnariuose, inkstuose ir odoje, bet ir reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, kuris dažnai padidėja dėl šios ligos. Geriant linų sėmenų aliejų nuo podagros, gali sumažinti dažni netikėtai prasidedantys ir gilūs sąnarių skausmai ar patinimai, kurie yra šios būklės simptomai.

• Vėžys: Šios mažos rudos sėklos teikia tam tikrų didelių vilčių kovojant su krūties ir storosios žarnos vėžiu. Su gyvūnais atliktuose tyrimuose linų sėklos reikšmingai sumažino esamus krūties ir storosios žarnos navikus bei sustabdė naujų atsiradimą. Vieno tyrimo metu mokslininkams iš Toronto universiteto pavyko sumažinti naviko dydį, daugiau nei pusei visų gyvūnų, kurie buvo šeriami linų sėmenimis septynias savaites. Sėmenys ir linų sėmenų aliejus sumažino esamų navikų augimą, tačiau kitas linų sėmenų komponentas, vadinama lignanais, pasirodė, kad padeda išvengti naujų navikų kūrimosi.

• Imuninė sistema: Linų sėmenų aliejuje esančios omega-3 riebalų rūgštys padidinti organizmo gebėjimą apsiginti nuo pašalinių medžiagų.

Kiek reikia vartoti?

Tipinė paros dozė yra nuo 1000mg iki 3000mg.


Produkto sudedamosios dalys:

Vieneto dydis: 1 kapsulė
Vienetų skaičius pakuotėje: 100

Vieneto kiekis:
• Linų sėmenų aliejus: 1000mg

• Omega-3: 40-60%
• Omega-6: 12-18%
• Omega-9: 12-18%

Kitos sudedamosios dalys: želatina, glicerolis, vanduo.

Alergenų informacija: neturi kviečių, glitimo, sojos, kukurūzų, mielių, žuvies, kiaušinio, pieno ir laktozės. Sudėtyje nėra dirbtinių dažiklių, skonių ar konservantų.


Vartojimas

Vartoti po vieną (1) kapsulę du - tris kartus per dieną.

ĮSPĖJIMAI:
• Nėštumo ar laktacijos laikotarpiu prieš naudojant šį produktą būtina pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.
• Neavartoti itin dideliame karštyje, nes burnoje gali atsirasti kartumo pojūtis.

Kaina: 9EUR


Pristatymas

Galima pasiimti Kaune ir Vilniuje. O taip pat galiu siųsti į visus miestus. Siunčiant Lietuvoje registruotu pašto siuntiniu 2,4EUR. Siunčiant išperkamuoju pašto siuntiniu, kuomet pinigai sumokami pašte atsiimant siuntinį, 7,5EUR. Siunčiant "Omniva" arba "LP EXPRESS" paštomato siuntiniu 3,5EUR.


------------------------------------------------------
VMI reg. individualios veiklos vykdymo paž. nr. 645342

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai