Cinkas 50mg. Pakuotėje 110 tablečių.

Cinkas 50mg. Pakuotėje 110 tablečių.

6 €
ID: 2174696
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 6419
Cinkas 50mg. Pakuotėje 110 tablečių.

Skelbimo aprašas

Cinkas 50mg. Pakuotėje 110 tablečių.


Cinkas: būtinas mineralas optimaliai sveikatai palaikyti.

• Stiprina imuninę sistemą
• Būtinas ląstelių augimui ir atstatymui
• Pakelia raumenų tonusą
• Pagreitina žaizdų gijimą, kraujo formavimąsi ir bendrą visų audinių augimą bei palaikymą

Kas yra cinkas?

Cinkas yra būtinas mikroelementas. Kiekvienai kūno ląstelei reikia šios medžiagos ir šimtai organizmo procesų yra ja paremti, pradedant imunine sistema ir fermentais, kurie gamina DNR skirtą skonio ir kvapo pojūčiams. Nors organizmas pats negamina cinko, šis mineralas lengvai gaunamas su geriamu vandeniu ir tam tikrais maisto produktais. Nepaisant to, stulbina didelis suaugusiųjų skaičius, kurie negauna pakankamai šio mineralo iš vartojamo maisto. Tokį trūkumą gali padėti kompensuoti maisto vartojimo įpročių keitimas ir mineralų papildymas.

Ką atlieka cinkas?

Yra įrodyta, kad papildai taip pat gali būti naudingi teikiant papildomą cinko kiekį, būtiną kovai su peršalimo ir gripo simptomais. Be to, cinkas paspartina gerklės opų ir skausmo gijimą, skatina potrauminį odos atsigavimą, sumažina spengimą ausyse, kontroliuoja inkštirų ir akių problemas. Laikoma, kad cinkas stiprina imuninę sistemą, be kita ko, užkrūčio liauką ir jos baltųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, autoimuninių ligų (lėtinių negalavimų, susijusių su netinkamu imuninės sistemos veikimu, pavyzdžiui, vilklige, reumatoidiniu artritu ar fibromialgija) atveju taip pat gaunama naudos iš cinko preparatų.

Vyresnio amžiaus žmonėms per mažas cinko kiekis susijęs su sumažėjusiu imuniniu atsaku. Italijoje atliktas tyrimas su 118 su sąlyginai sveikais vyresnio amžiaus slaugos namų gyventojais parodė, kad vartojant 25mg cinko per dieną tris mėnesius buvo sustiprinta imuninė sistema. Stiprinant imuninę sistemą, cinkas taip pat apsaugo nuo grybelinės infekcijos, įvairių infekcinių ligų, tokių kaip konjunktyvitas ar pneumonija. Jis taip pat turi antiuždegiminių savybių.

Kodėl reiktų vartoti cinką?

• Peršalimas ir gripas: Kai skubiai, vos tik pasireiškus pirmiems ligos požymiams, vartojamos cinko pastilės, jos gali sumažinti peršalimo ir gripo simptomų trukmę ir sunkumą. Tyrimai rodo, kad cinkas naikina peršalimo virusus infekcijos trukmę sutrumpindamas beveik per pusę. Vieno tyrimo metu peršalimas visiškai pradingo maždaug trimis dienomis anksčiau dalyviams, kurie cinko pastiles čiulpė kiekvieną valandą, lyginant su placebo pastilėmis. Tik cinkas esantis cinko gliukonato, askorbato ar glicinato formoje kovoja su peršalimu, taigi, rinktis reikia atidžiai. Reiktų vengti pastilių, kurių sudėtyje yra sorbitolio, manitolio arba citrinos rūgšties, nes šios cheminės medžiagos susimaišiusios su seilėmis cinką padaro neveiksmingą.

• Gerklės opos ir skausmas: Cinko pastilės ne tik padidina atsparumą gerklės opoms, bet taip pat jas greičiau išgydo, jei jos atsiranda. Pastilės slopina gerklės skausmą, kuris atsiranda kaip peršalimo rezultatas.

• Odos žaizdos, egzema, rosacea (rožinė), nudegimai ir kiti sudirginimai: Cinkas atstato odos viršutinį sluoksnį iš dalies dalyvaudamas būtinų riebalų rūgščių procesuose, kurie skatina gijimą. Įtraukiant cinko papildus į mitybą pasiekiamas efektyvesnis atstatymas po nudegimų, psoriazės, rožinės, hemorojaus ir egzemos, ypač jei pažeista vieta gerai negyja. Kūnui taip pat reikia papildomų maistinių medžiagų, tokių kaip cinkas, kad atstatyti odą ir sustiprinti imuninę reakciją.

• Inkštirai: Kai kurie tyrimai susieja cinką su odos sveikata, nes jis sustiprina imuninę sistemą, mažina uždegimą ir prisideda prie sveikų hormonų. Rezultate gali susitvarkyti inkštirai. Viename tyrime, kai cinkas buvo naudotas su receptiniais antibiotikais, tokiais kaip eritromicinas ir klindamicinas, gerokai padidėjo šių vaistų vartojimo pasėkoje atsiradusių inkštirų išsivalymo gebėjimas. Ilgalaikis cinko vartojimas slopina vario absorbciją, tad jį reiktų vartoti kartu su šiuo mineralu. Viename tyrime, kurio dalyviai vartojo po 30mg cinko per parą, po dviejų mėnesių gydytojų vertinimu turėjo skaistesnę veido odą lyginant su placebu. Kitame tyrime taip pat gerai naikino antibiotiko tetraciklino sukeltus inkštirus.

• Akių problemos: Cinkas padidina vitamino A, kuris gerai žinomas dėl savo vaidmens sveikoms akims, veiksmingumą. Be to cinkas vaidina svarbų vaidmenį tinklainės ir šviesai jautrios srities – makulos, geltonosios dėmės – veikime. Įrodyta, kad regėjimas lėtai silpsta asmenims su makulos degeneracija, kol galiausiai nuo 50 metų pasireiškia aklumas. Akių uždegimo būklės simptomai vadinami konjunktyvitu, arba ūmiu infekciniu konjunktyvitu, gali būti sumažinti cinko pagalba. Prancūzijoje atliktame tyrime sezoninių alergijų sukelto konjunktyvito simptomus cinkas kartu su antihistamininiais vaistais gerokai padėjo 78% tyrimo dalyvių. Atsiradus akių infekcijos, net ir lengvais atvejais, reikia kreiptis į gydytoją.

• Diabetas: Reguliuodamas insulino (hormono, svarbaus reguliuojant organizmo energiją) kiekį cinkas padeda žmonėms sergantiems 1 arba 2 tipo diabetu efektyviau valdyti savo ligą. Be to, kai kuriems diabetu sergantiems žmonėms žaizdos nesugeba gerai sugyti; ši problema iš dalies susijusi su dideliu cukraus kiekiu kraujyje, o cinkas padeda kontroliuoti tokią problemą.

• Osteporozė: Skatindamas mineralų absorbciją ir palaikydamas sveikus kaulus, cinkas padeda užkirsti kelią šiai laipsniškai kaulų ligai ir su ja susijusioms komplikacijoms, tokioms kaip kaulų lūžiai. Cinkas dažnai naudojamas kartu su variu, kuris vaidina svarbų vaidmenį išlaikant geros formos kolageną – baltymą stiprinantį kaulus ir jungiamąjį audinį. Reikalingi mažiausiai šeši gydymo mėnesiai naudojant cinko ir vario derinį kol pajuntamas kaulų stiprinimo poveikis.

• Nevaisingumas: Cinko poveikis lytiniams hormonams daro jį vertingą gydant nevaisingumą tiek moterims, tiek vyrams. Cinkas vaidina teigiamą poveikį moterų vaisingumui skatindamas tinkamą ląstelių dalijimąsi, šis procesas itin svarbus pradinėje apvaisinimo stadijoje ir vaisiaus vystymuisi. Be to, vyrų reprodukcijai cinkas reikalingas pakankamam testosterono lygiui ir spermatozoidų kiekiui.

• Padidėjusi prostata: Cinkas yra viena pagrindinių maistinių medžiagų reikalingų sveikai vyrų prostatai. Kai kurie duomenys rodo, kad jis gali ne tik sumažinti prostatą, bet ir, aplamai, palengvinti gerybinės prostatos hiperplazijos (GPH) simptomus, tokius kaip sunkumai šlapinantis ir silpna šlapimo srovė. Cinkas yra tinkamiausias prostatos problemoms (konkrečiai GPH), kai jos klasifikuojamos kaip lengvos ar vidutinio sunkumo. Reiktų reguliariai kas šešis mėnesius tikrintis pas gydytoją stebintį jūsų būklę.

• Puoselėjami plaukai: Cinkas kartu su kitais vitaminais ir mineralais skatina plaukų augimą. Jis netgi sulėtina plaukų slinkimą ir trapumą, ypač jei problemų kyla dėl skydliaukės. Didesnė nauda gaunama cinką sumaišius su variu, nes šis mineralas yra pagrindinė melanino – natūralaus plaukų pigmento – sudedamoji dalis.

Rekomenduojama cinko dozė:

Jei vartojate nedaug cinko: Didelis cinko trūkumas retai pasitaiko išsivysčiusiose šalyse. Bet net ir nedidelis šio mineralo trūkumas gali tapti ligų priežastimi, padidindamas peršalimo ir gripo riziką, pablogėjusį žaizdų gijimą ir susilpnėjusią uoslę. Gali pasireikšti odos ligos, pavyzdžiui, egzema, inkštirai ir psoriazė. Gali sumažėti spermatozoidų skaičius. Kraujo cukraus (gliukozės) tolerancija gresia pavojumi susijusiu su padidėjusia rizika susirgti diabetu. Be to, laikui bėgant gali išsivystyti sutrikęs imunitetas.

Jei vartojate per daug cinko: Cinko kiekis didesnis nei 200mg per dieną gali sukelti pykinimą, vėmimą ir viduriavimą. Net 100mg per dieną vartojant ilgą laiką gali sukelti problemų, įskaitant sumažėjusį HDL „gero“ cholesterolio kiekį.

Įspėjimai:

• Gydant daugumą minėtų negalavimų reikia naudoti 30-50mg per dieną.
• Esant akių infekcijai vartoti po 30-50mg per dieną vieną mėnesį.
• Ilgai (ilgiau kaip mėnesį) vartojant cinką gali sutrikti vario absorbcija.
• Jei kartu yra vartojami geležies papildai, cinką reiktų vartoti dvi valandos po geležies, taip išvengiant absorbcijos problemų.
• Kadangi cinkas gali sumažinti antibiotikų – tetraciklino, doksiciklino ir minociklino – absorbciją, dėl ko jie tampa mažiau efektyvūs, cinką naudoti mažiausiai dvi valandos po antibiotikų.
• Cinkas yra saugus kartu su daugeliu receptinių vaistų nuo diabeto, tačiau pasitarkite su gydytoju, ar nepakis insulino poreikis.
• Jie geriate kavą, cinką naudokite bent vieną valandą prieš, arba dvi valandos po kavos gėrimo; cinko absorbcija sumažėja 50%, kai vartojama kava.


Produkto sudedamosios dalys:

Vieneto dydis: 1 tabl.
Vienetų skaičius pakuotėje: 110

Vieneto kiekis:
• Kalcis: 115mg
• Cinkas (cinko gliukonatas, cinko oksidas): 50mg

Kitos sudedamosios dalys: celiuliozė, stearino rūgštis, natrio kroskarmeliozė, silicio dioksidas, titano dioksidas, magnio stearatas..


Vartojimas

Vartoti po vieną tabl. vieną ar du kartus per dieną valgio metu arba užgeriant stikline vandens.

ĮSPĖJIMAS: Nėštumo ar laktacijos laikotarpiu prieš naudojant šį produktą būtina pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

Kaina: 6EUR


Pristatymas

Galima pasiimti Kaune ir Vilniuje. O taip pat galiu siųsti į visus miestus. Siunčiant Lietuvoje registruotu pašto siuntiniu 2,4EUR. Siunčiant išperkamuoju pašto siuntiniu, kuomet pinigai sumokami pašte atsiimant siuntinį, 7,5EUR. Siunčiant "Omniva" arba "LP EXPRESS" paštomato siuntiniu 3,5EUR.

------------------------------------------------------
VMI reg. individualios veiklos vykdymo paž. nr. 645342

Kontaktai

Vardas
Tomas
Telefonas
Miestas
Visi miestai
El. paštas

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai