Sodybele prie tvenkinio ir piliakalnio, 82 km nuo Vilniaus

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Sodybele prie tvenkinio ir piliakalnio, 82 km nuo Vilniaus

9 900 €
ID: 6233671
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 216

Apie

Savivaldybė
Švenčionių r. sav.
Gyvenvietė
Varniškės k.
Statybos metai
1940
Plotas (kv.m.)
80.00
Sklypo plotas (a)
42.00
Kambarių sk.
4
Statybos tipas
Rąstinis
Šildymas
Kietu kuru
Įrengimas
Įrengtas
Sklypo paskirtis
Namų valda

Skelbimo aprašas

Grazi sodybele mazame lietuviskame kaimelyje, su didelio tvenkinio pakrante, nepakartojamu vaizdu i Akvieriskes piliakalni, vos 100 m nuo Strunos upelio, ir netoliese tyvuliuojanciais ezerais, Svencioniu r. Varniskes km., 82 km (tikru !) nuo Vilniaus centro !

Teritorija – 0.42 ha zemes, su rastiniu, senovisku 80 kv.m. namu, suliniu, ukiniu pastatu, kluonu. Sodyba netvarkyta, bet savyje turi labai daug neatidengto autentisko grozio ir perspektyvineje vizijoje – labai grazi sodyba; be to randasi unikalioje architekturiniu, istoriniu, poilsiniu ir pazintiniu vertybiu apsuptyje. Tiesiog pro langus atsiveria unikalus istorinio Akvieriskes piliakalnio vaizdai, menantis I tukst.pr.Kr. laikus. Piliakalnis tikrai liks neisdildomas pedsakas Jusu ir Jusu vaiku atmintyje, nes butent cia ir pasilieka visi geriausi atsiminimai - slidinejimas, rogutes, ridenimaisi, sventes ... Uz keliu kilometru - veikianti Strunaicio baznycia (XIX a.), akmeninis vandens malunas. Uz 100 m teka Strunos upelis. Netoliese – zuvingas Skerdziaus ezeras su ES lesomis sutvarkyta pakrante, lieptu ir pajurio smelio papludimiu. Kiek toleliau - Kunos ezeras su 5 papludimiais. Isskirtina tai, kad visi ezerai neapauge, sutvarkytomis pakrantemis ir pritaikyti maudymuisi; taip pat unikalu, kad jie randasi miske, aplink juos nera sodybu, miestai toli, Baltarusijos (ES) siena cia pat, tad poilsiautoju cia beveik nera - tik vietiniai zmones. Sodybos sklypas 40 metru ribojasi su nemazu tvenkiniu, kuris dabar yra nuleistas (zr. ortofoto nuotr.).
Kaimelyje vos 5 namai. Kaimynysteje esantys namai nuolat gyvenami, o ir zmones bendraujantys, paprasti, nuosirdus ir pagelbeti darbuose tikrai bus kam. Saugu ir tuo, kad nuolatos patruliuoja pasienio zona saugantys pareigunai (LT – BY siena vos uz 4 km.). Namas stovi prie kelio, todel privaziavimas puikus visais metu laikais, o transporto judejimo beveik nera. Sodybos prieziura - paprasta ir pigi, nera jokiu mokesciu isskyrus elektra ir siuksles.

Nuo 2017 m. sodyba planuojame rekonstruoti naujomis ekologiskomis medziagomis, kiek imanoma issaugojant senovines architekturos autentiskuma ir pavelda, pritaikant pastoviam gyvenimui. Suprantama, kad geriausia rekonstrukcija atlikti pagal busimo savininko vizija.

Artimiausiu metu planuojama atlikti:
- „islupti“ absoliuciai visa namo vidu nuo pamatu iki stogo (baldus, grindis, sienu apdaila, el. instaliacija ir t.t.), viska nuimti, isnesti, pataisyti, isvalyti, nuplauti, nudazyti ir t.t.
- sutvarkyti, isvalyti II auksto perdanga ir paruosti palepe irengimui
- numatyti virtuves ir vonios lokacija
- atidengti ir nuslifuoti namo vidines sienas
- rastu sudurimus perkamsyti ekologiskais linais
- perrinkti ir naujai perdazyti, bei istiklinti langus (arba juos pakeisti)
- sutvarkyti, pakeisti ar perdazyti lubas (kur reikia)
- pravesti nauja el. instaliacija (laidus, sviestuvus, rozetes, jungiklius)
- pravesti nauja spec. el. ivada el. viryklei ir vandentiekiui
- pravesti el. instaliacija i uk. pastatus ir irengti lauko apsvietima
- irengti vandentieki/kanalizacija su greito isleidimo/paleidimo neuzsalancia sistema
- sudeti naujas senovinio tipo grindis visame name
- naujai nuslifuoti, gruntuoti ir perdazyti namo ir uk.pastato fasadus
- sutvarkyti pamatus
- irengti pavesine
- isvalyti sulini
- isvalyti / sutvarkyti ukini pastata ir kluona
- sutvarkyti susidariusias „tonas“ siuksliu
- sutvarkyti aplinka
- galima irengti intelektualuji namo valdyma su analogu Lietuvoje neturinciais sprendimais
- ...


Kadangi pats irengineju ir priziuriu sodybas, galesime ir toliau draugauti statybos, irengimo, remonto ar kitais sodybos prieziuros klausimais, puoselejant siltus, grazius santykius. Siuo atveju jus perkate ne tik sodyba, bet ir galima tolimesni jos aptarnavima !
Nuosavybes dokumentai sutvarkyti, yra visos reikalingos tech. bylos, planai, israsai, pazymos ir sertifikatai. Notarinis forminimas truktu 15 min.
Suvokiant remonto, rekosntrukcijos, statybos, medziagu kainas ir darbu apimtis, nustebsite, kad isirengti sodyba galima pigiau nei irengima organizuojant patiems ...

Atstumas nuo Vilniaus krasto - 50 min. kelio.

Sodyba parduodama be tarpininku.

Tel. 8 6 9 9 8 8 8 9 9

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai