L-lizinas 500mg. (nuo herpeso (užtenka 200 dienų)) Pakuotėje 100 tablečių.

L-lizinas 500mg. (nuo herpeso (užtenka 200 dienų)) Pakuotėje 100 tablečių.

9 €
ID: 2063122
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 13386
L-lizinas 500mg. (nuo herpeso (užtenka 200 dienų)) Pakuotėje 100 tablečių.

Skelbimo aprašas

L-lizinas 500mg. Pakuotėje 100 tablečių.

L-lizinas: svarbus gerai kalcio absorbcijai ir raumenų baltymų formavimui!

• Padeda gaminti fermentus, hormonus, antikūnus
• Svarbus kolageno formavimo komponentas
• Palaiko sveiką imuninę funkciją
• Svarbus tinkamai kalcio absorbcijai
• Esminė amino rūgštis reikalinga augimui ir audinių atsistatymui

Kas yra l-lizinas?

L-lizinas yra viena iš devynių esminių amino rūgščių. Žmogaus organizmas negali pasigaminti l-lizino, ir ši svarbi amino rūgštis turi būti gaunama iš suvartoto maisto. Jo reikia organizmui norint užtikrinti augimą ir audinių atsistatymą. Kadangi jis labai svarbus augimui, vaikams lizino reikia 3-4 kartas daugiau nei suaugusiems. Tai baltymų kertinis akmuo, ir yra svarbus tam tikrų fermentų, hormonų, antikūnų ir kolageno gamybai. Lizinas dalyvauja kalcio absorbcijoje, todėl jis svarbus kaulų bei dantų sveikatai. Lizinas kartu su metioninu žaliavomis aprūpina karnitino sintezę, o tai skatina riebalų rūgščių sintezę ląstelių lygiu.

Lizino galima rasti maisto produktuose, tokuose kaip jogurtas, žuvis, sūris, alaus mielės, kviečių gemalai, kiauliena ir kita mėsa.

Kodėl vartojamas lizinas?

• Herpesas ir juostinė pūslelinė: Įrodyta, kad lizinas naudingas užsikrėtus herpes simplex virusu (HSV). Mokslininkai nustatė, kad HSV dalimuisi reikalingas argininas. Lizinas konkuruoja su argininu dėl absorbcijos. Kai naudojamas lizinas, jis išstumdamas argininą slopina HSV augimą. Šešių mėnesių tyrime su daugiau kaip 50 žmonių, buvo prieita išvados, jog lizino vartojimas buvo daug veiksmingesnis nei placebas užkertant kelią opoms, kurias sukelia HSV. Lizino papildų vartojimas taip pat pagreitina sveikimo laiką po lūžių.

• Osteoporozė: L-lizinas pagerina kalcio absorbciją iš virškinamojo trakto išvengiant kalcio pasišalinimo su šlapimu. Dėl tokio poveikio, kai kurie tyrėjai daro prielaidą, jog l-lizinas gali padėti išvengti su osteoporoze susijusio kaulų retėjimo. Be to, laboratoriniai tyrimai rodo, jog l-lizinas kartu su l-argininu (kita amino rūgštimi) padidina kaulų stiprinimo ląstelių aktyvumą ir skatina kolageno gamybą.

• Raumenų funkcija: Lizinas veikia su kitomis amino rūgštimis palaikydamas augimą, nedidelį kūno svorį ir organizme kaupia azotą.

Kokie yra trūkumo simptomai?

Simptomais gali būti anemija, fermentų sutrikimai, energijos stoka, plaukų slinkimas, akių paraudimas, svorio mažėjimas ir augimo sustojimas, taip pat reprodukcijos problemos, prastas apetitas ir prasta koncentracija. Veganai bei vegetarai, kaip vienintelį baltymų šaltinį vartojantys grūdus, dažnai susiduria su l-lizino trūkumu.

Kiek reikia vartoti?

Įprasta dozė svyruoja nuo 500mg iki 3000mg per dieną.

Ar yra kokios nors kontrindikacijos ar šalutinis poveikis?

L-liziną vartojant labai didelėmis dozėmis, daugiau nei 10g per dieną, retais atvejais pasireiškė pilvo spazmai ir viduriavimas. Jei pasireiškia šie simptomai reikia sumažinti ar nutraukti vartojimą ir pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

Produkto sudedamosios dalys:

Vieneto dydis: 1 kapsulė
Vienetų skaičius pakuotėje: 100

Vieneto kiekis:
• L-lizinas (HCL): 500mg

Kitos sudedamosios dalys: celiuliozė, kroskarmeliozės natrio druska, magnio silikatas, magnio stearatas, PEG, polivinilo alkoholis, silicio dioksidas, stearino rūgštis, titano dioksidas.


Vartojimas

Vartoti po vieną (1) tabletę iki 5 kartų per dieną, geriausia ant tuščio skrandžio. Vartojant profilaktiškai nuo herpeso pakanka po vieną (1) tabletę kas antrą dieną.

ĮSPĖJIMAS: Nėštumo ar laktacijos laikotarpiu prieš naudojant šį produktą būtina pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

Kaina: 9EUR


Pristatymas

Galima pasiimti Kaune ir Vilniuje. O taip pat galiu siųsti į visus miestus. Siunčiant Lietuvoje registruotu pašto siuntiniu 2,4EUR. Siunčiant išperkamuoju pašto siuntiniu, kuomet pinigai sumokami pašte atsiimant siuntinį, 7,5EUR. Siunčiant "Omniva" arba "LP EXPRESS" paštomato siuntiniu 3,5EUR.


------------------------------------------------------
VMI reg. individualios veiklos vykdymo paž. nr. 645342

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai