Dubingių mstl. Molėtų r. sav. Plotas 29.6m2

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Dubingių mstl. Molėtų r. sav. Plotas 29.6m2

60 000 €
ID: 7279009
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 236

Apie

Savivaldybė
Molėtų r. sav.
Statybos metai
2009
Plotas (kv.m.)
29.60
Kambarių sk.
2

Skelbimo aprašas

Nuostabiame Asvejos regioniniame parke tik 2,5 km nuo Dubingių mstl. parduodama privati 1 ha sodyba.
Nuo asfalto nutolusi kiek virš kilometro ir įsikūrusi tarp dviejų ežerų Asvejos ir Ešerinio. Prieš dešimtmetį pastatyta rastinė pirtis. Pirmame aukšte didelė terasa, pirtis, įrengtas dušas su boileriu (vanduo paduodamas iš šulinio hidroforu) ir kambarys-virtuvė. Pirties viršuje, palėpėje – miegamasis. Sklype yra savas prūdas.
Taip pat yra naujai statytas pagalbinis pastatas, kuriame puikiai telpa visi lauko darbams reikalingi įrankiai, žoliapjovė. Šalia tvarkingas lauko tualetas.
Nuo artimiausiu kaimynų užsodintos eglės. Eglės jau didelės, tad puikiai užtikrinina privatumą. Yra vaismedžių ir vaiskrūmių. Netoliese miškai su grybais ir uogomis.
Labai rekomenduojame atvažiuoti į vietą - nes tik taip įvertinsite čia tvyrančią nuotaiką ir sodybos privalumus.
Yra projektas, suderintas su Asvejos regioninio parku (!) antram gyvenamam pastatui, bei sutikimas, kad galima statyti ir terčią pastatą (be projekto suderinimo).
Iki Dubingių – nepilni 50 km nuo Vilniaus. Šis kraštas kol kas nepelnytai neįvertintas, su tokia gamta ir tokiu atstumu nuo Vilniaus, kada nors čia bus bent trečdalis Trakų srauto, kur savaitgalį net mašiną prisiparkuoti sudėtinga.
Nuo sodybos tik 1,5 km nuostabus Dubingių piliakalnis. Ant piliakalnio išlikę pilies liekanos – skliautiniai rūsiai su pamatais. Dabar ant jų pastatytas pastatas-muziejus, Čia kažkada buvo ir Smetonos vasaros rezidencija, kurios dabar išlikę tik pamatai ir laiptai. Visur mediniai takai ir laiptai. Nuo piliakalnio atsiveria nuostabūs vaizdai į ilgiausią Lietuvoje Asvejos ežerą, čia pat ir medinis tiltas (beje, pirmasis medinis tiltas per ežerą Lietuvoje, pastatytas Smetonos prieš 80 metų) per Asveją kuriuo ir pasieksite per 10 min pėsčiomis šią parduodamą sodybą.

Tai puiki vieta leisti vasaras ir tuo pačiu pažinti savo kraštą – pėsčiomis, dviračiais ar valtimis, nes Asveja ilgiausias Lietuvos ežeras. Ilgis iš šiaurės vakarų į pietryčius 22,1 km. Kartu su visomis atšakomis ilgis siekia 30,5 km. Didžiausias plotis – 880 m. Vidutinis ežero gylis 14,7 m.
Daugiau apie šią vietovę, renginius ir ką galima nuveikti rasite čia rasite http://asvejosparkas.lt/
Artimiausias žirgynas už 4 km http://www.dubingiuzirgynas.lt/

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai