Burbiškio k., Plotas 130.0 a.

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Burbiškio k., Plotas 130.0 a.

36 000 €
ID: 7219119
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 122

Apie

Savivaldybė
Anykščių r. sav.
Gyvenvietė
Burbiškio k.
Plotas (a.)
130.00
Sklypo paskirtis
Žemės ūkio

Skelbimo aprašas

Vos 8 km nuo kurortinio Anykščių miesto ir 3 km nuo vieno iš didžiausių Lietuvoje Rubikių (Anykščio) ežero, regioninio parko teritorijoje esančiame Burbiškio kaime parduodamas 1,3 ha žemės sklypas su mišku bei išlikusiais ir inventorizuotais buvusio namo (77m²) pamatais. Šalia šių pamatų yra akmeninis rūsys (22 m²), kurį galima pritaikyti ir maisto produktų laikymui, išnaudojant žemės vėsumą.
Parduodamame sklype šiuo metu stovi dar 1928 metais pastatytas gyvenamasis namas (55 m²). Šalia esamo namo yra 19 metrų gylio šulinys.

Ant išlikusių pamatų yra galimybė statyti gyvenamąjį namą su mansarda ir terasa, o išnaudojant šlaitą įrengti sanitarines patalpas bei pirtį. Namas būtų 14 metrų atstumu nuo Anykštos upės kranto, o nuo jo atsivertų vaizdas į renovuotą Neoklasicizmo epochos Burbiškio dvarą bei parką, kuris yra kraštovaizdžio architektūros draustinis ir įtrauktas į Europos paveldo lankytinų objektų sąrašą.

Sklypas ribojasi ir su unikalia sodyba, kurioje išlikęs kultūros paveldo objektas, beveik 100-tis vandens malūnas ir originalus ūkinis pastatas.
Erdvė bei išskirtinė sklypo aplinka, nuokalnės, pereinančios į šlaitus su juose augančiais brandžiais medžiais ir pratekančia upe visada leis grožėtis gamta. Čia kiekvienas metų laikas turi savo spalvas, garsus ir jaukumą.
Besileidžiantis į upę reljefas gali būti pritaikytas ir ekstremalioms pramogoms, o vieta bei užimama teritorija puikiai tinka kaimo turizmo verslui.
Sklypas yra toliau nuo pagrindinių kelių, ramioje ir ekologiškoje aplinkoje. Privažiavimas iki sklypo yra asfaltuotas !
Visai netoliese, vos už 2 km, yra išlikęs ir šiuo metu naudojamas Pečiulių aerodromas, kur kyla ir leidžiasi lengvi vienmotoriai, dvimotoriai lėktuvėliai, parasparniai bei oro balionai. Tik už 3 kilometrų – Aukštaitijos siaurojo geležinkelio, kuris įtrauktas į Lietuvos nekilnojamų kultūros vertybių registrą, Bičionių stotelė. Netoliese ir Dusyno/Rubikių ežerų apžvalgos bokštas bei daug kitų eilėmis ir legendomis apipintų Anykščių miesto ir regioninio parko lankytinų vietų.
Įsigiję šį unikalų sklypą galėsite kurti savo naujuosius namus ir ištisus metus džiaugtis gamta.

Iki Vilniaus - 117 km
Iki Kauno - 117 km
Iki Panevėžio - 72 km
Iki Ukmergės - 46 km
Iki Utenos - 32 km
Iki Molėtų - 35 km

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai