Bukiškio k. Vilniaus r. sav. Plotas 335.0m2

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Bukiškio k. Vilniaus r. sav. Plotas 335.0m2

780 000 €
ID: 6971059
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 93

Apie

Savivaldybė
Vilniaus r. sav.
Gyvenvietė
Bukiškio k.
Statybos metai
1940
Aukštų skaičius
2
Plotas (kv.m.)
335.00
Kambarių sk.
6
Statybos tipas
Mūrinis
Šildymas
Dujinis

Skelbimo aprašas

Šalia Vilniaus m. parduodamas dvaro ansamblio pastatas. Kažkada čia buvo Bukiškių dvaras, priklausęs Radvilų šeimai. Parduodamas pastatas pilnai rekonstruotas. Pastato paskirtis: administracinė.
Naujam gyvenimui prikelto gyvenamojo dvaro pastato plotas 335 m2. Pirmo aukšto išplanavimas: holas, atskiras wc, virtuvė, svetainė, miegamasis, katilinė, pirtis, džiakuzi, poilsio zona. Antro aukšto išplanavimas: holas, rūbinė, 2 vonios kambariai, 3 miegamieji, 2 poilsio kambariai.
Pailgos formos pastatą į dvi kone vienodas dalis dalija centrinis architektūrinis elementas – erdvus balto kolorito prieškambaris, kuriame įkomponuoti grakštūs balti laiptai, dekoruoti kaltinio metalo rankų darbo turėklais.
Vienoje prieškambario pusėje yra SPA ir svečių kambarių zona, o kitoje – prabangi ir puošni svetainė su valgomuoju bei didelė ir patogi virtuvė.
Pirmajame aukšte įrengtose bendrosiose funkcinėse zonose dvaro erdvėms būdingą didingumą išryškina ir aukštos lubos – čia jos siekia apie 3,5 metro. Kad išlaikyti tinkamas vizualines patalpų proporcijas ir sukurti šviesią bei jaukią gyvenamosios zonos erdvę buvo gerokai padidinti pastato langai.
Pastato interjero stilistiką padiktavo pats pastatas. Gyvenamosioms erdvėms dekoruoti buvo pasirinkta šiuolaikiška klasika, persipynusi su klasicizmo epochos elementais.
Aukštos šiltu baltos spalvos atspalviu dažytos svetainės sienos ir lubos buvo dekoruotos pagal XVIII amžiaus stilių atkurtais įvairių formų gipso lipdiniais ir karnizais – tai sustiprino istoriniame pastate sklandančią prabangos ir romantikos aurą.
Klasicizmo laikotarpį šioje erdvėje primena ir prabangūs veidrodžiai, puošnus itališkas sietynas, įspūdingas persiškas kilimas, vizualiai apibrėžiantis prie ornamentais dekoruoto prancūziško židinio simetrijos principu į įkomponuotą poilsio zoną.
Šiltas baltos spalvos koloritas vyrauja ir greta svetainės suprojektuotoje erdvioje virtuvėje, apstatytoje klasikinės stilistikos pagal individualius interjero autorės brėžinius pagamintais medžio masyvo baltai dažytais baldais. Vertikali laiptų linija į dvi simetriškas dalis skiria ir antrąjį dvaro pastato aukštą. Vienoje jų pusėje suprojektuota šeimininkų, kitoje – vaikų privačioji zona.
Šeimininkų pusėje suformuotas nedidelis prieškambaris, iš kurio galima patekti į miegamąjį, vonios kambarį ir drabužinę. Kaip ir pirmajame pastato aukšte, čia vyrauja elegantiška ir puošni klasikos estetika: grakštūs, raižytais ornamentais puošti baldai, prabangios tekstilės detalės, įspūdingi sietynai, dideli veidrodžiai, romantiški sieniniai šviestuvai ir stilingi aksesuarai.
Privatumo, atsipalaidavimo ir jaukumo įspūdį šioje zonoje padeda kurti tiek nestandartinė palėpės erdvė gana stačiu stogo nuolydžiu, tiek ir apdailos elementai – visos grindys išklotos natūralaus pluošto kilimine danga, o sienos dekoruotos jaukiais dryžuotais tapetais.
Kitoje antrojo aukšto pusėje vaikų privačiojoje zonoje, kurioje įrengti miegamieji ir vonios kambarys, išsaugota visose dvaro erdvėse vyraujanti šviesi ir lengva modernios klasikos stilistika.
Ypatingas dėmesys buvo skiriamas vonios kambariams.
Įrengta taip, kad vonios kambariai būtų šilti, patogūs, jaukūs ir organiškai įsilietų įsikomponuotų į bendrą dvaro interjerą, todėl buvo nuspręsta atsisakyti tradicinės vonios kambarių apdailos medžiagos – keraminių plytelių, o vietoj jų pritaikytas natūralus medis: išklotos medinės atsparus drėgmei grindys, apatinė sienos dalis klasikiniu principu dekoruota medinėmis plokštėmis su įsprūdomis, o viršutinė– stilingais ornamentuotais tapetais, padedančiais sukurti vonios kambariuose, ypatingą, savitą atmosferą.
Toks dekoravimo būdas – tarsi užuomina į VXIII a. epochos dvariškių gyvenimo būdą: tada vonios kambariai būdavo įrengiami kaip prašmatnūs, puošnūs, komfortiški ir stilingi buduarai. Santechnikos įranga taip pat buvo renkama atsižvelgiant į vyraujančią interjero stilistiką.
Sklypo plotas 17 a. Teritorija aptverta, automatiniai įvažiavimo vartai.
Visa aplinka pilnai sutvarkyta: užsėta veja, auga medžiai, krūmai, yra dekoratyvinis baseinas.
Namas parduodamas su visais baldais, įranga, buitine technika, šviestuvais.

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai