Ar galima vasarą važinėti su geresnės kokybės žieminėmis padangomis?

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Ar galima vasarą važinėti su geresnės kokybės žieminėmis padangomis?

Sutartinė
ID: 6916706
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 13

Skelbimo aprašas

Taip kaip mes vasarą nenešiojame žieminių batų, taip žiemines padangas keičiame į vasarines. Žieminių padangų protektoriaus rašto struktūra yra visiškai kitokia nei vasarinių padangų. Žieminės padangos vasaros sezonu nebūna tokios efektingos kaip vasarinės. Nebent naudojate demisezonines ar universalias padangas trumpiem atstumams, tuomet nesukelsite pavojingų situacijų nei sau nei aplinkiniams. Protektoriaus gumos mišinio savybės pirmiausiai priklauso nuo temperatūros. Vasarinės padangos optimaliausios aukštesnėj nei 7 °C temperatūroje. Žemesnėje temperatūroje protektoriaus gumos mišinys sukietėja ir tampa mažiau efektyvus.

Svarbiausia yra saugumas

Tinkamiausia, kai stabdymo kelias stabdant automobiliu trumpesnis, o pasipriešinimas vandeniui didesnis. Tuomet automobilio valdymas tikslus bei kelia mažiau triukšmo. Didelis pliusas tas, kad renkantis geresnės kokybės padangą tausojame aplinką ir mažiname automobilio kuro sąnaudas. Todėl vertėtų vadovautis automobilio gamintojo bei pardavėjų rekomendacijomis padanguparduotuve.lt Lietuvos įstatymai nedraudžia vasarą važinėti su žieminėmis padangomis, su sąlyga, kad griovelių gylis yra ne mažesnis nei 1,6 mm. Tačiau atsargiai, nes važinėjant žieminėmis padangomis vasarą, avarijos atveju automobilio draudimas gali iš jūsų pareikalauti apmokėti padarytą žalą. Tačiau patekus į avarinę situaciją, stabdymo kelias su žieminėmis padangomis gali labai nemaloniai nustebinti ir lygioje vietoje pridaryti nuostolių.
Padangų kokybės lygis skirstomas į:
Žemas, vidutinis, aukštas. Kaip tokioje gausybėje išsirinkti geresnės kokybės padangas?
1. Vartotojas, kuris gauna visiškai naują produktą. Tai padangos, kurios kruopščiai atrenkamos prieš patenkant į prekybą. Vairuotojams, kuriems rūpi kokybė bei ženklas. Nesvarbu kokia būtų kaina, renkasi aukštos klasės "Bridgestone", "Goodyear", "Continental","Pirelli", "Michellin" ir kitų populiariausių gamintojų produktų.
2. Vairuotojai, kurie atsižvelgia tiek į kainos tiek į kokybės santykį dažniausiai renkasi "Riken", "Laufenn", "Nexen", "Debica", "Dayton", "Kelly" ir kitų populiariausių gamintojų produktų.
3. Vairuotojai, kurie siekia sutaupyti renkasi dėvėtas ar restauruotas padangas. Kaip alternatyva siūlomos pigiausio, ekonominio, segmento padangos, kurios gali būti išlietos Kinijoje arba Rytų Europos šalyse. Tai "Sunny", "Rovelo", "Wanli", Tracmax", "Farroad", "Gripmax", "Winrun" ir kitų populiariausių gamintojų produktai.

Dėvėjimasis

Vairuotojų poreikiai labai skirtingi. Važinėti vasarą su žieminėmis padangomis finansiškai neapsimoka, kadangi minkšto gumos mišinio padangos šiltuoju metų laiku labai sparčiai dyla bei naudoja daug kuro. Kitaip tariant, žieminės padangos pagamintos iš gumos mišinio, kuris išlieka lankstus žemoje temperatūroje, tačiau greičiau dyla ant šiltos kelio dangos. Galima daryti išvadą, kad žieminių padangų naudojimas vasarą nekelia didelių problemų, su sąlyga, kad padangos yra pusiau nudėvėtos ir kad Jūs sumažinsite greitį, kompensuodami susilpnėjusias padangų stabdymo savybes.
Galima spėti, kad kuo labiau padangos dėvisi, tuo labiau savo eksploatacinėmis savybėmis jos panašėja į vasarines padangas. Yra dalis tiesos. Vis dėlto, kai kuriems automobilių vairuotojams sunku atsisakyti pusiau dėvėtų padangų. Daugelį vairuotojų privertė suabejoti, ar verta skubėti keisti padangas žiūrint vien tik į kalendoriaus lapelį. Geresnės kokybės geriausia pirkti iš patikimo, didesnę prekybos patirtį sukaupusio pardavėjo. Montuoti ratus vertėtų patikėti tik patyrusiems meistrams. Tai lems, ar kelionės bus saugios ir patikimos, o padangos – ilgaamžiškos.

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai