160.0 kv.m. namas Grūdos g., Varėnos r. sav.

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

160.0 kv.m. namas Grūdos g., Varėnos r. sav.

119 000 €
ID: 7487300
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 9

Apie

Statybos metai
1940
Aukštų skaičius
2
Plotas (kv.m.)
160.00
Sklypo plotas (a)
56.00
Kambarių sk.
4
Įrengimas
Įrengtas

Skelbimo aprašas

Parduodama iš pagrindų atnaujinta sodyba švedišku stiliumi atokiame Dzūkijos kaime, Dzūkijos nacionaliniame parke.

Atnaujinant sodybą didelis dėmesys buvo skirtas išsaugant istorinį palikimą. Tvarkant namo eksterjerą stengtasi atsižvelgti į šiam kraštui būdingas architektūros ir puošybos tradicijas - langinių bei kitų drožinėtų detalių ornamentikos pavyzdžių savininkai ieškojo knygose. Fasadui dažyti buvo pasirinkta tradicinė Švedijos kaimo namų spalva - tamsiai vyšninė - o stogas uždengtas plėštinės pušies lentelėmis, kurios ne tik natūraliai įsilieja į aplinką, bet ir gerai apsaugo nuo drėgmės. Didinant sodybos verandą, įrengiant čia naujus langus, stengtasi atsižvelgti į verandoms būdingą langų struktūrą, kad namas išliktų autentiškas.

Namo interjerą taip pat stengtasi atkurti kuo autentiškesnį - atidengti seni kirvarpų išraižyti sienojai, senosios lubų sijos, o šviesiai mėlyni langokraščiai atsirado nukrapščius senus dažus ir išryškėjus anksčiau čia buvusiai spalvai. Kuriant interjerą buvo panaudoti ir seni sodyboje rasti daiktai - valgomajame įkomponuotos didžiulės girnos, anksčiau naudotos grikiams malti, o senas kubilas atstoja patogią patalynės dėžę. Nemažai daiktų interjerui dekoruoti įsigyta sendaikčių turguose, todėl čia juntama senovės dvasia.

Nuotraukos toli gražu neatkuria dvasios, juntamos atvykus į šią vietą - tai itin privatus kampelis nuostabia gamta pasižyminčiame Dzūkijos nacionaliniame parke, kur pilną pintinę grybų vakarienei susirinksite savo kieme, o gyvensite autentiškoje, pagal šiam kraštui būdingas tradicijas atkurtoje, išsaugojusioje istorinį palikimą troboje.

Kviečiame atvykti apžiūrai bei istorijoms iš savininkės lūpų, kaip ši sodyba buvo atkuriama.

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai