Sidabrinė Popiežiaus vizito moneta

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Sidabrinė Popiežiaus vizito moneta

86,89 €
ID: 5538767
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 328

Skelbimo aprašas

Parduodu
Sidabrinė Popiežiaus vizito moneta
(Jono Pauliaus II vizitas Lietuvoje 1993–2013).
Kaina 300.00 Lt

Praėjo jau dvidešimt metų nuo tada, kai tuometis Katalikų bažnyčios vadovas popiežius Jonas Paulius II pirmąsyk atvyko į Lietuvą. Į susitikimus su Šventuoju Tėvu susirinkdavo minios tikinčiųjų – juos traukė popiežiaus autoritetas, iškalba ir rodoma pagarba. Popiežiaus žodžiai, skirti šventikams, mokslo ir kultūros darbuotojams, jaunimui ir visiems Lietuvos tikintiesiems, kaskart būdavo taiklūs ir apgalvoti, ilgam įstrigdavo į klausytojų galvas.

1993 m. rugsėjo 4–8 d. vykęs Jono Pauliaus II vizitas buvo svarbus tiek religine, tiek politine prasme. Aplankydamas Lietuvą popiežius pripažino ją kaip nepriklausomą katalikišką valstybę ir parodė visam pasauliui kaip pasipriešinimo totalitarizmui pavyzdį.

Popiežiaus vizito Lietuvoje dvidešimtmečiui paminėti skirtos monetos averse iškaldintas Palau Respublikos herbas, užrašai „REPUBLIC OF PALAU“ ir „RAINBOW‘ S END“ ir monetos nominalas – 5 doleriai. Reverse Aušros vartų fone vaizduojamas popiežius Jonas Paulius II, laiminantis susirinkusiuosius. Spalvomis padengta popiežiaus figūra ir garsusis Aušros vartų Švč. Mergelės Marijos paveikslas. Viršuje iškaldintas užrašas „JOHN PAUL II VISIT TO LITHUANIA 1993–2013“ (Jono Pauliaus II vizitas Lietuvoje 1993–2013).
Leidimo metai: 2013
Masė: 25 g
Skersmuo: 38,61 mm
Nominalas: 5 doleriai
Pagaminta: BH Mayer monetų kalykloje (Vokietija)
Metalas: sidabras (925/1000)
Kokybė: proof like
Tiražas: 1000 vnt.

Aversas: Palau Respublikos herbas, užrašai „REPUBLIC OF PALAU“ (Palau Respublika) ir „RAINBOW'S END“ (Vaivorykštės galas), nurodytas monetos nominalas.

Reversas: popiežius Jonas Paulius II, vienoje rankoje laikantis pastoralą, kita laiminantis susirinkusiuosius, užrašas „JOHN PAUL II VISIT TO LITHUANIA 1993–2013“ (Jono Pauliaus II vizitas Lietuvoje).

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai