Parduodu 2015m. 10 klasės lietuvių kalbos kalbėjimo įskaitų potemes

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Parduodu 2015m. 10 klasės lietuvių kalbos kalbėjimo įskaitų potemes

Sutartinė
ID: 5787828
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 2280

Skelbimo aprašas

Parduodu 2015m. 10 klasės lietuvių kalbos kalbėjimo įskaitų potemes

Esu Vilniaus universiteto ketvirto kurso studentė. Rašau kalbas jau kelis metus ir galiu jums garantuoti kalbų kokybę. Potemės atitinka visus NEC standartus. Pasižymiu kur siunčiu potemes, kad nesikartotų. Jau paruoštą kalbą siunčiu po vieną į vieną mokyklą. Kalbos paruoštos su informacijos šaltiniais bei išplėstiniais planais.


http://potemes2015m.blogspot.com/



10 klasės:

KALBA

1. Kaip keičiasi jauno žmogaus kalba, kai jis stengiasi pritapti prie bendraamžių? Savo įžvalgas pagrįskite pateikdami konkrečių pavyzdžių.

3. Žiniasklaidos tekstų antraštės turi būti informatyvios, aiškios ir patrauklios. Pateikite antraščių pavyzdžių ir aptarkite jų tinkamumą turinio atžvilgiu.

5. Anot kalbininkės Daivos Vaišnienės, tarmė yra namų kalba, gimtoji motinos kalba. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, aptarkite situacijas ir sritis, kuriose bendrinę kalbą gali pakeisti tarmės.

6. „Slapyvardis – tarsi šifras ar ženklas, atskleidžiantis kiekvieno autoriaus skirtingus pasirinkimo motyvus ir priežastis“,– teigia žurnalistė Genovaitė Burneikienė. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, aptarkite Lietuvos rašytojų ir (ar) kitų kultūros veikėjų slapyvardžių kilmę ir jų pasirinkimo motyvus.

7. Viešojoje kalbos vartosenoje pasitaiko nemažai kirčiavimo klaidų. Aptarkite jūsų pastebėtus netaisyklingo kirčiavimo atvejus ir pasiūlykite, kaip būtų galima pagerinti situaciją.

8. Kalbininkas Antanas Smetona teigia, kad „per sunkių kalbų nebūna“. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, aptarkite, ar reikia lengvinti lietuvių kalbos rašybos taisykles ir kodėl.



KULTŪRA

13. Anot režisieriaus Oskaro Koršunovo, dabar teatras nebėra toks svarbus kaip anksčiau. Remdamiesi konkrečiais spektakliais, aptarkite, kokio teatro reikia šiuolaikiniam žmogui.

17. Lietuvoje vyksta įvairaus pobūdžio festivalių. Pristatykite bent du meno ar mokslo festivalius ir aptarkite, kuo jie patrauklūs jaunimui.

20. Pasvarstykite, kokios tematikos dokumentiniai filmai galėtų dominti šiuolaikinį jaunimą ir kodėl. Savo įžvalgas paremkite lietuviškos dokumentikos pavyzdžiais.


LITERATŪRA

30. Pastaruoju metu populiarėja garsinės knygos, kuriose kūrinius skaito aktoriai. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, pasvarstykite, kurie lietuvių klasikos kūriniai turėtų būti įrašyti garsinėse knygose, ir paaiškinkite, kodėl.




Kontaktai:

Tel.: 8 622 18034 (SMS)

El.paštas: [email protected]

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai