Namas ir 13,53 a sklypas Užutrakio dvaro pašonėj

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Namas ir 13,53 a sklypas Užutrakio dvaro pašonėj

107 159 €
ID: 5436780
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 151

Apie

Savivaldybė
Trakų r. sav.
Gyvenvietė
Trakų m.
Statybos metai
1988
Plotas (kv.m.)
100.00
Sklypo plotas (a)
13.54
Kambarių sk.
4
Statybos tipas
Medinis
Šildymas
Kitoks
Įrengimas
Įrengtas

Skelbimo aprašas

Medinis namas, renovuotinas, bendras plotas 100 m², sklypo plotas 13.54 a.
Užutrakis – Trakų miesto dalis prie Galvės ir Skaisčio ežerų, netoli Pilies salos. Labiausiai žinomas dėl jame išlikusios XIX a. pabaigos 80 ha Užutrakio dvaro sodybos – istorizmo laikotarpio dvaro rūmų ir mišraus planavimo parko.

Šalia šio nuostabaus dvaro parko įsikūręs nedidelis namų 4 namų kvartalas. Parduodmas geriausias kraštinis 13,45 a namų valdos sklypas. Tai išskirtinis pasiūlymas norintiems gyventi ar ilsėtis unikalioje istorinėje vietoje. Nuo sklypo iki Skaisčio ežero tik 100 m plačiu keliuku. Šalia ežero yra susiformavusi natūrali aikštelė, paslėpta nuo aplinkinių akių, ji puikiai tiks šeimos šventėms. Vasaromis džiugins patogus priėjimas prie ežero ir geras smėlėtas krantas.

Namas statytas 1988 m., remontuotas fasadas 2002 m. Medinis karkasas, apie 100 m2 ploto. Šiuo metu puikiai tinkamas naudoti kaip vasarnamis.

Patogus privažiavimas asfaltuotu keliu nuo Trakų, ir tik 300 m nuo istorinio Užutrakio dvaro. Prieš kelis metus rekonstruotas ir sutvarkytas dvaras džiugins savo aplinkos grožiu. Vasaromis čia vyksta muzikos vakarai, plenerai. Būsimasis sklypo savininkas mėgausis nuostabiais trakų pilies vaizdais tiesiog nuo dvaro terasos, kuri bus ranka pasiekiama. Ilgi pasivaikščiojimai po seną eglių, pušų ir ąžuolų mišką leis pabūti natūralioje gamtoje tiesiog išėjus iš namų.

Trakų miesto, pilies ir dvaro vaizdai :
http://www.fotoskrydis.lt/trakai/

Video:
http://vimeo.com/

Bendra informacija:

• Adresas: Užutrakis, Trakų m.
• Paskirtis: namų valda
• Sklypo plotas: 13,54 a
• Pastatai: apie 100 m2 ploto medinis namas
• Ypatumai: istorinė ir unikali vieta, visai šalia Užutrakio dvaro, Skaisčio ežero.

Susisiekimas:

• 300 km iki Užutrakio dvaro
• 6 km iki Trakų
• 25 km iki Vilniaus

DVARO ISTORIJA:

Užutrakio rūmus metais statė grafo Juozapo Tiškevičiaus jauniausias sūnus Juozapas Tiškevičius. Rūmus projektavo lenkų architektas Juzefas Husas. Dvaro sodybą sudarė ūkinė ir reprezentacinė dalis. Ūkinėje dalyje stovėjo karvidė, vežiminė, svirnas, spirito gamykla su sandėliu, kalvė, dvaro koplyčia ir kiti pastatai. XIX a. pabaigoje sename pušų, eglių ir ąžuolų miške buvo įkurtas prancūzų architekto Eduardo Andrė projektuotas parkas. Užutrakio parke buvo įrengta sudėtinga tarpusavyje ir su Galvės bei Skaičio ežerais sujungta tvenkinių sistema.
1917 metais dvarą perėmė Juozapo sūnus Andrius Tiškevičius, kuris sodybą valdė iki 1939 metų. metais Lietuvai atgavus Vilniaus kraštą, dvaro sodyboje įsikūrė Lietuvos kariuomenės pulkas. O 1940 m. rugpjūčio 3 d. Sovietų Sąjungai prijungus Vilniaus kraštą, Užutrakio dvaro sodyba buvo nacionalizuota. Po karo joje veikė Sovietų Sąjungos KGB aukštų pareigūnų sanatorija, vėliau poilsio namai ir pionierių stovykla. Vėliau, iki 1991 metų dvare veikė Sovietų Sąjungos valstybinė turizmo įmonė. 1995 metais Užutrakio dvaro sodyba buvo perduota valdyti Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijai.
Iki 2006 metų dvaro sodyba buvo apleista. Tačiau metais buvo vykdomas “Užutrakio dvaro sodybos pritaikymo turizmo reikmėms” projektas, kurio metu dvaras ir dar 4 pastatai buvo rekonstruoti. Šiuo metu Užutrakio dvaras atrodo labai tvarkingai. Vasarą jame vyksta plenerai, organizuojami muzikos vakarai. Savaitgaliais Užutrakio dvaras ir parkas sulaukia daug jaunavedžių, norinčių čia surengti vestuvinę fotosesiją.
http://vimeo.com/7440521

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Susiję raktažodžiai

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai