Knyga-ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

Knyga-ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI

1,45 €
ID: 5723547
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 48

Skelbimo aprašas

ANONIMINIAI ALKOHOLIKAI,
Alcoholics Anonymous World Services, Inc.
Pasakojimas kaip tūkstančiai vyrų ir moterų pasveiko nuo alkoholizmo
Ši knyga yra Anoniminių alkoholikų draugijos pagrindinis tekstas. Pirmą kartą išleista 1939 metais angliškai, vėliau išversta į daugelį kalbų milijoniniais tiražais išplito po pasaulį.
Pirmoji AA grupė Lietuvoe įsikūrė 1988 m. birželio 30 d. Tuometinių AA narių rūpesčiu knyga buvo išversta į lietuvių kalbą ir bendradarbiaujant su AA pasauline tarnyba parengta spaudai. 1991 metų pavasarį pasirodė pirmasis lietuviškas leidimas ir knygos pasklido po šalį. Nuo to laiko praėjo 15 metų. AA grupės susibūrė beveik visuose Lietuvos miestuose, tūkstančiai žmonių susipažino su Anoniminių alkoholikų programos principais ir žengia sveikimo keliu. 2006 m. baigtas redaguoti naujas, patikslintas ir naujomis draugijos pirmeivių istorijomis papildytas leidimas. Naujai parengtoje knygoje rasime ir lietuvių AA narių istorjias. Viliamės, kad šis antrasis leidimas ir toliau sėkmingai skleis AA žinią; vis nauji žmonės ras šioje knygoje atsakymą bei viltį.

Knygapirmą kartą buvo išleista 1939 m., kai AA tebuvo apie 100 narių. Nuo tada ji išversta į daugiau nei 50 kalbų. 2006 m. Anoniminių alkoholikų draugijoje 180 pasaulio šalių veikia daugiau nei 106 000 grupių, kuriose buriasi apie 2 milijonai narių. Šiame leidinyje pateikiamas pagrindinis tekstas apie AA sveikimo nuo alkoholizmo programą. Jos perduodama žinia nekinta jau daugiau nei septynis dešimtmečius. Nors kai kurie šiame tekste aprašytieji reiškiniai atspindi daugiau nei pusės amžiaus senumo Jungtinių Valstijų istorines ir socialines realijas, AA programos esmė išlieka nepakitusi. Jos svarbiausias nuostatas, nepaisant to, kuria kalba jos išdėstytos, sėkmingai taiko abiejų lyčių, skirtingo amžiaus ir įvairių tautybių asmenys visame pasaulyje. Kalbiniai, socialiniai, profesiniai skirtumai, klasinės lytinės orientacijos ar rasės skirtybės, dažnai komplikuojančios kitas žmonių veiklos sferas, nedaro jokių kliūčių paveikiai perduoti AA žinią. Grindžiama asmeninės patirties perdavimu, ji skleidžiasi meilės bendrijoje, kur peržengiamos prigimties kaprizų ir aplinkybių ribos.

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai