KELIONĖ Į KROATIJĄ-TROGIRO RIVJERA.

Skelbimo galiojimas pasibaigė!

KELIONĖ Į KROATIJĄ-TROGIRO RIVJERA.

Sutartinė
ID: 5624445
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 80

Skelbimo aprašas

KROATIJA. TROGIRO RIVIERA, aplankant Bosniją-Hercogoviną.
Trogiras – Krko Nacionalinis parkas – Splitas –Mostaras- Medžugorjė - Plitvicės ežerų nacionalinis parkas –Budapeštas.
Trogiras – tai muziejus po atviru dangumi!
birželio 7-15 d. – kaina su nuolaida 795 Litai,
liepos 5-12 – kaina su nuolaida 833 litai.
Dobry dan, Hrvatska! – kroatiškai pasisveikinsime šią nuostabią šalį.
„Kroatijos Adriatika - tai krištolininio skaidrumo, smaragdinės spalvos ir nepaprasto švarumo jūros vanduo”, rašė didysis gelmių tyrinėjimo architektas Žakas Ivas Kusto. Tai viena iš ekologiškiausių šalių pasaulyje. Kiekvienas jos kampelis – tai nepakartojamas grožis:išdidūs kalnai pakrantėje susitinka su krištoline Adrijos jūra, o Dalmatija – tai pajūrio regionas, su gausybe istorinių paminklų. Nuolat veikiantys naktiniai barai, prabangūs restoranai ir jaukios kavinukės bei užeigėlės – šio kurorto patrauklumo paslaptis. Ir žmonės, svetingi, nuoširdūs, besišypsantys, negailintys gerų žodžių, mielai pavaišins naminiu vynu ar naminiu alkoholiniu gėrimu „rakija“, kurį vietiniai gyventojai vadina „medica“. Puikioji kroatų nacionalinė virtuvė, kurioje gausu jūros gėrybių, prieskoninių žolelių ir džiovintų vaisių! O lūžtantys turgai nuo šviežių vaisių! O kur dar besiliejantys ilgesingi, melodingi „klapos“ kroatiško dainavimo stiliaus garsai?!Ir vakarai krantinėje, pilni klegesio, žaižaruojančių šviesų, muzikos, šurmulio net iki pat ryto....Trogiras – Dalmatijos pakrantėje įsikūręs istorinis miestas-kurortas su siauromis švarutėmis gatvelėmis bei balto akmens namais. Miestas įkurtas graikų 380 m. pr. Kr. 1997 m. miestas įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Kelaukime ir pasisveikinkime kroatiškai: Dobry dan, Hrvatska!

1 DIENA – „PASKUI NEPATIRTUS ĮSPŪDŽIUS“.
Išvykimas. 3.00 val. Kaunas, aikštelė prie Kauno pilies; 4.30 val. Vilnius, Forum Palace, žemutinė aikštelė. Kelionė su trumpais susotjimais poilsiui per Lietuvą, Lenkiją. Viešbutis Lenkijos/Čekijos pasienyje.
2 DIENA – „KELIAS Į KROATIJĄ“.
Pusryčiai. Išvykimas į Kroatiją – Dalmatiją, Adrijos jūros pakrantę. Kelionė su trumpais susotjimais poilsiui per Austriją, Slovėniją. Vakare atvykimas į Trogiro rivjerą. Apgyvendinimas privačiose vilose.


3 DIENA – „KROATIJOS PERLAI“.
Poilsis prie jūros arba siūlome išvyką į Krko nacionalinį parka - kuris užima 109 kv.km plotą ir aprėpia beveik visą karstinę Krka upės teritoriją ir prie Skradin miestelio (Skradinsky buk) kriokliai. Juose galima ir maudytis. Tiesa, rekomenduojama turėti vaikšiojimui po akmeninį dugną tinkamas šlepetes. Iki krioklių plukdo laivas, kurio paslauga įskaičiuota į bilieto kainą.
Pavakaryje kelionė į UNESCO paminklą Splitą (imperatoriaus Diokleciano rūmai). Splitas – svarbiausias ir bene judriausias Dalmatijos miestas, vienas aktyviausių Dalmatijos uostų. 12 val. teatralizuotas pasveikinimas. Pažintinė ekskursija:antikiniai Romos imperatoriaus Diokletiano rūmai su Aukso, Sidabro, Vario ir Geležies vartais, Kolonada, imperatoriaus mauzoliejus - dabartinė šv. Dominijaus Katedra, buvusi Jupiterio šventykla, Tautos aikštė su XV a. rotuše. Skulptoriaus I. Meštrovičiaus genialūs darbai. Ir, aišku, aplankysime vieną iš didžiausių ir pigiausių turgų Dalmatijoje...
Nakvynė privačiose vilose, Trogiro rivjeroje.
* išvyka už papildomą mokestį.
4 DIENA – „HERCOGOVINOS IR BOSNIJOS VAIZDAI“.
Poilsis prie jūros arba siūlome išvyką į Bosniją ir Hercogoviną. Mostaras – istorinė Hercegovinos sostinė, jame išlikusi musulmoniškoji architektūra: Osmanų inžinerijos šedevras – tiltas su Akmenine arka, mečetės, viduramžių pastatai. Medjugorje – gausiai piligrimų lankoma vieta, nes čia ne taip senai apsireiškė Šv. Mergelė Marija. Pailsėti, išsimaudyti sustojama prie Kravice krioklių. Sugrįžimas į Kroatiją. Nakvynė privačiose vilose, Trogiro rivjeroje.
* išvyka už papildomą mokestį.


5 DIENA – „ADRIJOS JŪROS SALOS““ .
Poilsis prie jūros arba siūlome plaukimą laiveliu Adrijos jūra ir žuvies piknikas. Vakare galėsite pasivaikščioti po Trogiro senamiestį, kur siauros gatvelės dar mena Venecijos Respublikos laikus. Nakvynė privačiose vilose,Trogiro rivjeroje.
* išvyka už papildomą mokestį.

6 DIENA – „UNIKALUS GAMTOS FENOMENAS“.
Išvykimas į Plitvicės ežerų nacionalinį parką.* kur karstinės kilmės nepakartojamo kraštovaizdžio centre – 16-a ežerų sujungti 90-ies krioklių grandine. 4 val. pasivaikščiojimas parke. Išvykimas į Vengriją, Didyjį Budapeštą – dažnai vadinama, Dunojaus karaliene. Nakvynė 3 * viešbutyje.




7 DIENA – „DUNOJAUS BRANGAKMENIS VENGRIJOJE“.
Pusryčiai. Apžvalginė ekskursija po Budapeštą, kuris susikūrė, sujungus 3 miestus: Budą, Obudą ir Peštą. Karalių rūmai ir nepakartojamo grožio Mátyáso bažnyčia, kurioje vykdavo Vengrijos karalių karūnavimo ceremonijos; nuostabi panorama, atsiverianti nuo Žvejų bastiono; nepakartojami neogotikiniai Parlamento rūmai; Šv. Stepono bazilika - viena didžiausių ir įspūdingiausių Vengrijos bažnyčių; nepakartojami neogotikiniai Parlamento rūmai; ištaigingas Andrassy prospektas ir Ferenco Listo aikštė; Operos ir baleto teatras, Didvyrių aikštė, Vaidahuniado pilis ir Varošligeto parkas. Trukmė iki 3 val. Laisvu laiku klajosime pėsčiųjų Vaci gatvele, kurioje gausu parduotuvių, kavinių, užeigų. Budapešte maistas aštrus ir sultingas, vynas karštas, pagardintas gausybe prieskonių! Norintys galės *plaukti Dunojumi arba vykti į *Sečeni terminę pirtį (Széchenyi-gyógyfürdő) – didžiausia tokio pobūdžio kompleksą Europoje. Šį terminių vandenų SPA centrą vandeniu aprūpina du terminio vandens šaltiniai, kurių temperatūra yra 74°C ir 77°C. Neobarokinio stiliaus pastatas iškilo 1913 metais miesto parke, o po keliolikos metų buvo išplėstas. Dabar čia veikia 3 lauko ir 15 vidaus baseinų, kurių vandens temperatūra siekia 18-36°C, ir, be abejo, daugybė skirtingų rūšių pirčių.... Vakare išvykstame į Lietuvą. Naktis autobuse.
Pastaba: valstybinių švenčių ir priėmimų metu, dėl saugumo instrukcijų, į Karalių rūmus ir Matyaso bažnyčią turistai neįleidžiami. Agentūra neatsako už tokius nesusipratimus.




8 DIENA – „KELIONĖ NAMO“.
Vakare grįžimas į Lietuvą.

Į kainą įskaičiuota:
 autobusas (kondicionierius, WC, video ir audio),
 draudimas autobuse kelionės metu,
 grupės vadovo paslauga lietuvių kalba,
 viešbutis Lenkijos/Čekijos pasienyje, 2-čiai kambariai su pusryčiais,
 ✰✰✰ viešbutis Budapešte, 2-viečiai kambariai su pusryčiais,
 privačios vilos Kroatijoje Okrug Gornji kurorte, Trogiro Rivjeroje; (4 -čiai ir 2-čiai butai su miegamaisiais, virtuvė, dušas, tualetas).

Į kainą neįskaičiuota:
 bilietai į mokamus objektus,
 išlaidos maistui,
 draudimas ne autobuse kelionės metu.

NB! Į papildomai apmokamas išvykas vykstame, kai susirenka ne mažiau 15
asmenų.
Neprivalomos papildomos išlaidos:
Valstybė Objektai ir renginiai Suaugusiam asmeniui Vaikams
Lenkija Pietūs nuo 10 PLN
Mokamas WC 1.50 PLN
Vengrija Sečeni terminės pirtys ~4000HUF(12 EUR)
Plaukimas laivu Dunojumi ~12 EUR
Kroatija Išvyka į Krko nacionalinį parką ir Splitą 20 EUR 10 EUR /iki 12 m./
iki 7 m. - nemokamai
Bilietas į Krko nacionalinį parka, įskaičiuota plaukimas laivu į abi puses 115 HRK 75 /7-14 m./
Išvyka į Bosniją-Hercogoviną 35 EUR 20 EUR/7-14 m./
Plaukimas laivu Adrijos jūra ir piknikas 25 EUR

Bilietas į Plitvicės ežerų nacionalinį parką 110 HRK 80 /7-18 m./
Pasikėlimas į Trogiro šv. Laurencijaus katedros bokštą ~15 HRK
Pasikėlimas į šv. Morkaus bokštą ~30 HRK
Trogiro miesto muziejus ~25 HRK
Meno galerija Benetiktinių vienuolyne Trogire ~20 HRK
Puodelis kavos ~10 HRK
Bokalas alaus 15-20 HRK
Ledų porcija 5-10 HRK
Maudymosi šlepetės ~50 HRK
Kainos yra orientacinės ir gali keistis!
Valiutų kursai:
1 HRK (Kroatijos kuna) ~ LTL 0,47
1 HUF (Vengrijos forintas) ~ LTL 0,013
1 PLN (Lenkijos zlotas) ~ LTL 0,88


VIETOVIŲ APRAŠAI
 KROATIJA. Valstybė Europoje, Balkanų regione, sostinė – Zagrebas. Kroatijoje yra 6 Pasaulinės kultūros objektai ir 8 Nacionaliniai parkai. Kroatija turi 1778 km Adrijos jūros pakrantės ir 1185 salas. Tokios salos kaip Korčulos, Hvaro ir Bračo – tai tikras rojus kiekvienam.
 TROGIRAS. Dalmatijos perlas, kuris kaip ir Šibenikas, ilgus amžius priklausė Venecijos Respublikai. Trogiro senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo paminklų sąrašą, ypač verta dėmesio Trogiro Katedra.
 KRKO NACIONALINIS PARKAS. Krko Nacionalinis parkas – įkurtas 1985 metais. Parkas užima 142 km2 pločop teritoriją, kur iš Dinarų kalnų ištekanti teka Krko upė sudaro plačias kilpas, slenksčiuojasi ir įteka į Adrijos jūrą. Pačiame parke šnokščia didžiuliai kriokliai - Skradinski buk ir Roški slap. Parko teritorijoje gausu Viduržemio jūros klimatinei zonai prikllausiančios faunos ir floros. Didžiulės vandens kaskados yra 800 m ilgumo ir turi 17 pakopų, o vanduo vietomis krenta net nuo 46 m aukščio..
 SPLITAS. Senamiestis ir 1700 metų skaičiuojanti miesto istorija. Šiandien – tai vienas iš didžiausių Kroatijos miestų, kuriame gyvena apie 200 000 gyventojų. Nežiūrint visų didmiesčiui būdingų negatyvų, miestas didžiuojasi įžymiais objektais, vienas iš jų – Romos imperatoriaus Diokleciano rūmai, kur didysis imperatorius rado prieglobstį /UNESCO/.
 PLITVICĖS NACIONALINIS PARKAS. 1979 m. yra įtrauktas į UNESCO Pasaulinio paveldo gamtos paminklų sąrašą. Daugybė miškų masyvų, kalnuotame rajone 16 ežerų, kurie susijungę vandens kaskadomis ir kriokliais. Ežerų vandens spalvos mainosi nuo šviesiai mėlynos iki vaiskiai žalios, nuo tamsiai mėlynos iki pilkai baltos. Tai priklauso nuo mineralų ir mikrorganizmų koncentracijos vandenyje ir taip pat nuo saulės spindulių kritimo kampo.
 MOSTARAS – tai miestas, kur anta Neretvos krantų rytai susitinka su vakarais. O juso jungia garsusis tiltas.
 KRAVICĖS KRIOKLIAI – Trebižato upės pasididžiavimas, 120 m pločio ir 25 m aukščio. Tūkstančiai turistų plūsta į Bosniją-Hercogoviną, pasigrožėti šiais gamtos objektais.
 MEDJUGORJĖ – mažutis Hercogovinos kaimelis, bet garsus pasaulyje Švč. Mergelės Marijos apsireiškimais. Daugybė piligrimų plūsta čia, susitikti, pamatyti ir pasimelsti.

Papildoma informacija:
• Kroatijoje apsistosite pravičiose vilose, apartamentuose, skirtuose gyventi 4 žmonėms atskiruose kambariuos po 2 asmenis. Apartamentuose yra virtuvė, kondicionierius, SAT-TV, šaldytuvas, WC, dušas. Masitą galite gaminti patys. Dažniausiai kondicionierius – už papildomą mokestį. Apie tai reikia klausti šeimininkų.
• Jei organizatorius nesurenka 34 asmenų į kelionę, pinigai klientui grąžinami 100%
• Nurodytos kainos, bilietų kainos yra orientacinės ir gali keistis dėl valiutos kurso ar kitų priežasčių.
• Vykstanat į šią kelionę, būtina turėti ir galiojantį pasą. Pasas / asmens tapatybės kortelė, kurio galiojimo terminas baigiasi kelionės metu, laikomas negaliojančiu. Daugelis valstybių reikalauja, kad turisto pasas / asmens tapatybės kortelė galiotų ne trumpiau kaip 3 mėnesius, skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.
• Vykstant į kelionę rekomenduojama turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Tokį draudimą galite įsigyti kelionių agentūrose arba draudimo bendrovių atstovybėse. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė.
• Turėti valiutos tų šalių per kurias vykstama.
• Kelionių organizatorius gali keisti kelionės programą, atsižvelgdamas į objektyvias sąlygas. Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda. Išvykimo laikai gali keistis, tiksli informacija atsiunčiama 2-3 d. iki išvykimo.
• Nesutarimai tarp atsakingų kelionių organizatorių ir kliento sprendžiami derybų keliu. Kelionės programos nevykdymas turi būti nedelsiant praneštas atsakingiems kelionių organizatoriams. Jeigu skundas nėra išsprendžiamas derybų keliu, tada rašomas skundas raštu kelionės organizatoriams. Raštas turi būti pateikiamas kuo greičiau, bet ne vėliau kaip per 3 dienas nuo paskutinės kelionės dienos.
• Kelionių organizatorius nėra atsakingas už padarytą žalą dėl „force majeure“ aplinkybių.
• Kilus bet kokiems klausimams, drąsiai kreipkitės telefonu 8 689 54571 arba rašykite el.p: [email protected] arba skyep:rimce12 – Jums bus suteikta visa reikalinga informacija.

Kontaktai

Pardavėjo kontaktiniai duomenys nėra rodomi, nes skelbimo galiojimas pasibaigė.

Susiję raktažodžiai

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai