5-HTP 100mg. Pakuotėje 10 veganiškų kapsulių.

5-HTP 100mg. Pakuotėje 10 veganiškų kapsulių.

5 €
ID: 4911933
Atnaujintas:
Peržiūrėtas: 1861
5-HTP 100mg. Pakuotėje 10 veganiškų kapsulių.

Skelbimo aprašas

5-HTP 100mg. Pakuotėje 10 veganiškų kapsulių.

Natūralus sprendimas nuo nerimo ir depresijos

Daugelyje tyrimų visame pasaulyje buvo įrodyta, kad 5-HTP:

• Stabdo apetitą
• Gerina miegą
• Mažina nerimą
• Mažina SAS (sezoninio afektinio sutrikimo) simptomus
• Duodamas mažinant migrenos sukeltą galvos skausmą ir jos prevencijai
• Padeda sumažinti širdie ligų kiekį dėl mažesnio nerimo ir depresijos

Kas yra 5-HTP ir iš kur jis atsiranda?

5-hidroksitriptofanas (5-HTP arba 5-hidroksi-l-triptofanas) yra amino rūgštis, kuri smegenyse konvertuojama į cheminę medžiagą vadinamą serotoninu. Serotoninas svarbus smegenų chemijai, nes dalyvauja nuotaikos, elgesio, apetito, miego reguliavime. Serotoninas žinimas kaip 5-HTP arba 5-hidroksitriptofanas ir randamas daugelyje kūno vietų, ypač smegenyse, virškinimo sistemoje, kraujo kūneliuose.

5-HTP natūralia forma randamas Afrikos augalų Griffonia simplicifolia grūduose. 5-HTP smegenyse efektyviai padidina serotonino lygį, tačiau be šalutinio poveikio, kokį turi medikamentų klasė vadinama inhibitoriais, tokių kaip Prozac. Tai tikra natūrali alternatyva.

Ką jis atlieka ir kokiais moksliniais tyrimais tai paremta?

Tyrimai parodė, kad žmonės, kurie vartoja 5-HTP pastebimai pagerino savo nuotaiką, slopino nerimą, sumažino apetitą ir pajuto, kad miegojo geriau.

5-HTP gali padėti pažaboti apetitą ir sumažinti svorį. Naudodami 5-HTP daugelis žmonių patyrė apetito sumažėjimą. Jei sumažėjimas pastebimas su gyvenimo būdo pokyčiais ir dietos pakeitimu, 5-HTP gali būti naudojamas kaip laikinas apetito slopintuvas kompleksiniame svorio metimo plane.

1975 mokslinis tyrimas atliktas su žiurkėmis, kurios buvo veisiamos jas peršeriant ir auginant nutukusias. Žiurkėms buvo duodama 5-HTP, dėl ko gerokai sumažėjo suvartojamo maisto. Šios žiurkės liko riebios, dėl žemo aktyvumo lygio enzimo, kuris triptofaną paverčia į 5-HTP, o vėliau į serotoniną. Iš esmės tai buvo genetiškai nulemta nenustoti maitintis ir vartoti daugiau nei įprasta žiurkei. Yra netiesioginių įrodymų, kad kai kurie žmonės yra genetiškai linkę į nutukimą. Manoma, kad mechanizmas pastebėtas su žiurkėmis yra toksai pats ir žmonėms. Kitaip tariant, kai kurie žmonės turi antsvorį, nes turi žemesnį triptofano konvertavimo į 5-HTP lygį, o dėl to sumažėja serotonino. 5-HTP gali padėti pažaboti apetitą ir sumažinti svorį. Ne kiekvienas pastebi apetito sumažėjimą dėl 5-HTP naudojimo. Jei sumažėjimas pastebimas su gyvenimo būdo pokyčiais ir dietos pakeitimu, 5-HTP gali būti naudojamas kaip laikinas apetito slopintuvas kompleksiniame svorio metimo plane.

Tyrimas buvo atliktas stebint kaip 5-HTP veikia žmones sergančius depresija. Dokumentuota, kad jis gali būti labai veiksmingas antidepresantas. Vieno labai įdomaus tyrimo metu dalyvavo 99 ligoniai, kurie kenčia nuo depresijos. Šie pacientai nereagavo į įprastus antidepresantus. Jiems buvo duodama vidutiniškai po 200mg 5-HTP per dieną. 43 iš 99 atsigavo visiškai, o dar 8 labai pagerėjo.

5-HTP taip pat gali būti naudingas žmonėms su migrenos galvos skausmu. Galvą skaudantiems ligoniams serotonino lygis audiniuose yra žemas. Kai kurie mokslininkai nurodo tai kaip mažo serotonino sindromu. Keletas galvos skausmo tyrimų tiek dėl migrenos, tiek dėl įtampos buvo atliekami naudojant 5-HTP profilaktikai nuo galvos skausmo. Tai gali pasiūlyti daug privalumų lyginant su vaistų terapija, nes 5-HTP neturi jokio šalutinio poveikio.

Kam jis reikalingas ir kokie yra jo trūkimo simptomai?

Visiems, kurie nori pataisyti nuotaiką, elgesį, apetitą arba miegą, gali būti naudinga vartoti 5-HTP. Žemo serotonino kiekio simptomai apima depresiją, nutukimą, angliavandenių poreikį, bulimiją, nemigą, narkolepsiją, miego apnėją, migrenos galvos skausmą, įtampos galvos skausmą, lėtinį kasdienį galvos skausmą, priešmenstruacinį sindromą ir fibromialgiją.

Ar yra koks nors šalutinis poveikis?

Vartojant didelį kiekį gali būti nedidelio pykinimo simptomo rizika pirmąsias kelias savaites.


Produkto sudedamosios dalys:

Vieneto dydis: 1 kapsulė
Vienetų skaičius pakuotėje: 10

Vieneto kiekis:
• 5-hidroksi l-triptofanas: 100mg

Kitos sudedamosios dalys: modifikuota celiuliozė (vegetariška kapsulė), ryžių milteliai, magnio stearatas (augalinės kilmės).


Vartojimas

Gerti po 1 kapsulę iki trijų kartų per dieną.

ĮSPĖJIMAS: Nėštumo laikotarpiu arba maitinant krūtimi prieš naudojant šį produktą būtina pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

Kaina: 5EUR

Pristatymas

Galima pasiimti Kaune ir Vilniuje. O taip pat galiu siųsti į visus miestus. Siunčiant Lietuvoje registruotu pašto siuntiniu 2,4EUR. Siunčiant išperkamuoju pašto siuntiniu, kuomet pinigai sumokami pašte atsiimant siuntinį, 7,5EUR. Siunčiant "Omniva" arba "LP EXPRESS" paštomato siuntiniu 3,5EUR.


------------------------------------------------------
VMI reg. individualios veiklos vykdymo paž. nr. 645342

Kontaktai

Vardas
Tomas
Telefonas
Miestas
Visi miestai
El. paštas

Panašūs skelbimai

VIP skelbimai